joomla templates top joomla templates template joomla

20:e-plats på Jukola för herrarna!

den .

Världens största stafett, Venla och Jukola, avgjordes i helgen där klubben hade två damlag och två herrlag på startlinjen.

 

Venla:

Det lovades riktigt fin terräng på årets upplaga av Jukola och även om det var mer grönt än väntat så var det skog att njuta av. Efter flertalet olyckliga återbud i damlagen så hade vi tillslut ett helt och 3/4-lag som ställde upp på Venlakaveln. Hanna Müller inledde väldigt starkt och låg allra längst fram i tät under stora delar av loppet och växlade tillslut som 43a efter lite missar på slutet. Efter Hanna så stack Pim Hedberg ut på andrasträckan och gjorde ett bra lopp. Och trots sena ändringar i förstalaget så fortsatte tjejerna springa stabilt och imponerade där Elin Nilsson och Vilma Svantesson nu tog chansen och visade klass i förstalaget. Laget slutade på en 66:e plats. I andra laget hade vi två debutanter och en mycket erfaren löpare. Susanne Barkholt som vad där som coach fick möjligheten att springa och tog sig från en 551a plats till en 249e plats efter ett lite svajigt lopp. Därefter sprang debutanterna Lina Ås och Elin Nyberg som båda imponerande och sprang mycket bra och stabila lopp.

 Jukola:

Herrarnas stafett inleddes i förstalaget av Nicolas Kastner som gjorde en mycket bra sträcka där även han var uppe i tät och nosade under hela loppet, Nico växlade tillslut som 37a endast 58 sekunder efter. Därefter drabbades lagets två följande löpare av lite magproblem men lyckades hålla ihop sina lopp bra ändå. Sen var det dags för lagets två rutinerade veteraner, Edvin Smedberg och Simon Svensson som båda sprang riktigt bra med topp tio placeringar på sina sträckor och många plockade placeringar från 38a till 13e! Slutligen tog Arvid Björk och Loke Hedberg laget i mål med två stabila lopp. Loke var uppe och sprang jämt med starka löpare i täten men missade tyvärr lite på slutet där Hagabys Martin Regborn och hans tåg lyckades smita förbi. Vi slutade tillslut på en 20e plats.

Andra laget fick en tråkigt start då Hugos sele till pannlampsbatteriet gick sönder och han fick ägna 6 min vid startpunkten till att lösa det. Han sprang sedan stabilt och kom in dryga 9 minuter efter. Jesper Johansson tog vid men hade problem med en stukad fot men kämpade sig igenom, även han hade pannlampsproblematik då den gick sönder efter halva. Efter det sprang gubbarna bra och John Oskarsson kunde föra laget i mål på en 124e plats (andra bästa skånska lag!). 🌟
Simon Svensson Jukola 2024

Simon Svensson sprang starkt på sträcka 5 och växlade som 13:e man. 

 Många fler foton från Finland hittar du på klubbens Facebook- och Instagramsida! >> Följ oss där!

 

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu