joomla templates top joomla templates template joomla

Swedish League & Göingestafetten med fina resultat

den .

Helgen bestod av en långdistans, en medel och slutligen en spännande stafett. Klubben hade många löpare anmälda och däribland fanns även Jesper Johansson och Arvid Björk som gjorde debut i de svart-röda tröjorna. Tävlingarna avgjordes ca 30 minuter norr om Kristianstad i lite blandad terräng. Allt från öppen bokskog och relativt lättlöpt till tyngre områden som bestod av mycket sten och grönare partier.

 

Långdistansen var tung och lång men våra löpare gjorde det bra och bland många fina resultat så fann sig bland annat Alva Björk på podiet. Sen låg fokus på att återhämta och ta med sig lärdomar man fått från terrängen in i de kommande två dagarna som skulle springas i samma område.

Medeldistansen var klurig och de gällde att att ha tungan rätt i mun och lita på sin orientering. Även här levererade klubben bra resultat där de två som utmärkte sig var Alva Björk som återigen befann sig på podiet och Loke Hedberg som efter ett stabilt lopp slutade 9a i M21-2. Dagen avslutades med havsbad för några tappra själar och även lite påskfirande med äggmålning och sillmackor.

Sista dagen bestod av Göingestafetten och klubben ställde där upp med fyra damlag, fyra herrlag och ett HD12-lag. Efter en spännande inledning för damerna så växlade Hanna Müller i förstalaget in som 16e efter en mycket väl genomförd sträcka. Hon växlade då ut Alva Björk som direkt började ta in tid på täten och vid andra radion låg hon i ledning. Efter en tajt kamp med IFK Lidingö så hon växlade till slut ut Olivia Nilsson på sistasträckan som knapp tvåa precis efter ledande Lidingö. Olivia genomförde den sista sträckan mycket bra och laget slutade till slut på en fantastisk tredjeplats! Även HD12-laget med Linnea Eng på förstasträckan, Olle Nilsson på andra och Malte Nilsson på tredje imponerade stort när de slutligen sprang över mållinjen på en sjundeplats! Bästa herrlag slutade som 36a och bestod av Oscar David Broman Jensen på förstasträckan, Loke Hedberg på andra och avslutades av Nico Kastner. Även en otrolig insats av Jesper Johansson som i inledningen av banan drog axeln ur led men ändå, trots smärtor, tog sig runt banan och växlade ut Gernot Ymsén på sistasträckan.

En rolig helg med goda resultat och glada miner. Bra jobbat till samtliga deltagande! Nu blickar vi framåt och laddar för kommande tävlingar.

Stafettligan 1 700x1009

3:a i premiären av Stafettligan! Hanna, Alva & Olivia

 

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu