En ny förstärkning är klar till vår redan starka damtrupp. 
Hanna Müller, som respresenterar Tyskland vid internationella mästerskap kommer springa för Pan-Kristianstad 2024.
 
Läs mer om Hanna i intervjun nedan:
 
Välkommen till klubben, Hanna! 
* När började du orientera?
Lite när jag var 10, men på riktigt när jag var 14 år.
* Vad gör du mer än tränar om dagarna?
Jag doktorera i elektroteknik på ETH Zürich.
* Intressant med dina studier. Kan du beskriva det lite mer vad det handlar om?
Det handlar om att bygga och programmera små drönare (typ 30-40g) som kan flyga autonomt - så de måste ha små och lätta sensorer och beräkna mycket med väldigt lite energi. De kan även lokalisera sig själva på en karta över mitt kontor, när den ser skrivbordet, soffan, dörren och så vidare som är karterat.
* Skulle du vilja beskriva en träningsvecka för dig under vintern (grundträningsperioden)?
Normalt springa jag 1-2 gånger intervaller med Universitetssport per vecka. Jag gör minst en alternativ träning, 1-2 styrketräningar per vecka  springer upp för mitt "Hemmaberg" en gång, springer lite mer lätt och på helgerna springer jag orientering om där finns möjlighet till det, eller går ut för traillöpning, cykling, längdskidor eller ibland en löpartävling.
* Fritidsintressen/hobbies?
Jag tycker om mycket sport, cykling, skidor, långskidor,... - Och att lösa pussel av alla sorter och att baka.
 * Ditt största orienteringsminne?
Där finns många - ett minne jag aldrig kommer att glömma är när jag var första gången i Sverige och vi gjorde en "ultra-kort sprint" på en typ 1:2'500 karta. Vi brukar skriva ut kartor på baksidan av gamla kartor för att använda det bra pappret igen, och när jag startade så började jag läsa på fel sida!  Kartan var över en schweizisk skog i 1:15'000. Jag lyckades hitta de första två kontrollerna med bara kompass! Det var tur att riktningen var nästan likadan. Men kontrollkoderna var helt fel, på min kartsida skulle jag ha varit typ 100 höjdmeter bort från starten efter ha sprungit i typ 2 minuter...
 * Vad ser du fram emot i Pan-Kristianstad?
Jag ser fram emot att springa stafetterna med en trevlig och bra klubb. Jag bodde i Malmö i våras och var med på Måsenstafetten och några Swedish League-tävlingar med Pan-Kristianstad. Det var ett trevligt team och jag tänker att jag kan profitera mycket, speciellt för att springa i nordisk terräng och för stafetterna.
 * Musik du gillar?
Ärlig talat bryr jag mig inte så mycket om vilken musik jag lyssnar på precis. Ibland lyssnar jag på svensk radio, för att lära mig mer svenska.
 * Favoritdistans i orientering?
Medeldistans.
 * Favoritterräng?
Nåt tekniskt med inte för bra sikt. Som i Flims (Schweiz) för exempel, eller i Jura (Frankrike/Schweiz).
 * Dold talang?
Om jag säger det, så är den inte dold längre! :) Men jag har aldrig träffat någon som kan slå mig på att spotta körsbärskärnor så långt som möjligt.
 * Konstigaste priset som du har vunnit på en orienteringstävling?
Det är en svår fråga - jag kan inte riktig bestämma mig. Kanske kombinationen av ett par strumpor och en fransk mögelost utan förpackning. Denna dag var det 35 grader varmt och det tog fem timmar innan vi var hemma igen från tävlingen. 
 
Hanna Mueller IOF 600x900
Hanna Müller (Foto: IOF Orienteering)
 
Varmt välkommen till Pan-Kristianstad Hanna!