joomla templates top joomla templates template joomla

Måsenstafetten

den .

Då var det äntligen dags för årets första stafetthelg 2023! Måsen brukar kunna bjuda på alldeles förträffligt skenvårväder eller också kallt och snö, i år fick vi det senare…

Men vi PANare sura inte ihop för det! På fredagen samlades vi på boendet bara ett låångt stenkast från Nyköping. Tunas orangeri blev samlingspunkt för helgen där vi hängde, snacka, analyserade vägval och åt mat tillsammans.

På lördagen var det dags för långdistans söder om Nyköping i fin böljande sörmlandsterräng med inslag av ängar och hyggen. Det var många som visade framfötterna i den något kluriga terrängen som ändå bjöd på en hel del väglöpning. Topp 10-placeringar blev det för Sussi och Loke och topp 20 för Olivia och Pim. Att det var tufft i skogen rådde det inget tvivel om då John kom i mål blodig med en rejäl blåtira. När alla gjort sitt i skogen tog vi vårt pick och pack och åkte tillbaka till vårt tjusiga orangeri och gräddade massor våfflor eftersom det var våffeldagen! Likt jungfru Maria gjort, kände vi stark bebådelse för goda insatser på söndagens stafett!

Vi möttes av en tunn vit skrud på morgonen och de som tagit med stövlar och kängor kunde konstatera att de gjort ett bra val eftersom arenan hade förvandlats till ett hav av gyttja, i paritet med 10mila 1981.
Herrkaveln startade och det var Hugo som gav sig ut. Först till startpunkten var ett faktum och det följdes av ett stabilt lopp som skickade ut John 2 minuter efter täten på sträcka 2. Det sprangs snabbt och gjordes även några misstag men efter 4 stabila sträckor blev herrarna 26a av hela 82 anmälda lag. Damerna startade också med buller och bong! Med båda PAN-lagen topp 6 efter förstasträckan var det ett fantastiskt kvitto på att vi i år kan ge de andra en riktigt match! (Då hade vi lånat in Hannah Müller från Schweiz i andralaget). Resterande löpare i damlagen sprang också stabila sträckor och Jannie kunde till slut ta in förstalaget på en fin 11e plats med en känsla att det finns mer att ge!
Överlag så var det en väldigt kul helg att få samlas och ha kul och träna på att tävla. Nu har vi en knapp månad till nästa stafett som är Stigtomta och då tror jag vi alla känner en viss iver till revansch!

Signerat Hugo.

 

 

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu