joomla templates top joomla templates template joomla

2a och 6a på Västkuststafetten

den .

I helgen avgjordes vårens kanske hetaste "inför tiomila stafett" nämligen västkuststafetten. Drygt 20 Panare samlades i Göteborg för att förberedde sig inför 10mila samt sprang ett par tävlingar i 10mila-lik terräng. Eftersom det bara är några få  Panare som bor i Göteborg så fick övriga åka från när och fjärran för att ansluta till gänget i Göteborg.

Gruppbild


Göteborgs natt-DM
På fredagen sprang de flesta av oss Göteborgs natt-DM i Rannebergen strax norr om området där 10mila ska gå. Området är väldigt likt det som kommer på 10mila om en knapp månad så för framförallt herrlöparna var detta ett bra lopp att få inför det. Eftersom det var så många anmälda i H21 så var klassen delad i två där H21-2 var klassen som gällde för oss icke-göteborgare. Resultaten var lite blandade där Gernot var bäst i klubben med en elfteplats av drygt 60 startande. Även Simon, Rasmus, Xander och Fredrik gjorde stabila lopp medan övriga inte var lika nöjda.


Träningsdag och tekniksnack 
Efter viss sovmorgon på lördagen så var det dags för ett träningspass på förmiddagen norr om Jonsered. Den norra delen av detta området är också väldigt 10mila-likt så här tog de flesta av oss chansen att få ett lugnare träningspass i relevant terräng.
Efter lunchen blev det lite stafettsnack där Gernot sedan utlyste en tävling där det gällde att lägga så bra banor som möjligt på 10milakartan. Vinnaren har inte utsetts än men det ska tydligen bli en högst seriös röstning senare. Framåt kvällen var det några som stack ut och körde ett andra pass vid Bertilssons stuga medan de flesta andra tog det lugnt inför morgondagens stafett.

Västkuststafetten
På söndagen deltog vi i Västkuststafetten där vi hade fyra lag i herrklassen och tre lag i damklassen. Detta var första året som denna stafett arrangerades och med tanke på 10mila senare i vår som också går i Göteborg så var intresset stort med cirka 130 lag i herrklassen och 70 lag i damklassen. Stafetten var dock lite kortare än de flesta andra stafetter med tre sträckor som var drygt 5 km i herrklassen och knappt 4 km i damklassen. Våra båda förstalag placerade sig bra och där framförallt herrarnas andraplats imponerar. I laget sprang Rasmus, SImon och Gernot där alla tre gjorde topprestationer. Att bli tvåa i den konkurrensen är en stor framgång! Även damlaget med Jannie, Elin och Nicole gjorde det bra och blev sexa men där fanns det potential att bli ännu bättre pga ett par större bommar.

herrlag 1

damlag 1

Totalt sett var det en bra laginsats av samtliga löpare där tredje herrlaget med Chris, Fredrik och Richard blev 39:a, bara några meter före andralaget med Marek, Xander och Erik på 40:e plats. Löparna i dessa lag gjorde väldigt jämna lopp där det inte skiljde särskilt mycket i tid dem emellan.

herrlag 3



herrlag 2

Lag 4 blev 72:a där Simon Wikström gjorde en bra förstasträcka och Robert och Björn förde sedan laget imål. Andralaget på damsidan med Line, Olivia och Frida var inte helt nöjda med sina prestationer även om Line var före Jannie i förstalaget på förstasträckan. Laget slutade sedan 38:a efter att Frida plockat cirka tio placeringar på sistasträckan. Det tredje damlaget med Vilma, Dorothea och Melinda blev tyvärr inte godkända men de fick en bra erfarenhet inför framtida stafetter.
herrlag 4

Länk till resultat från Västkuststafetten:
https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=14813&organisationId=294


Helgen blev väldigt lyckad vilket lovar gott inför framtida stafetter!
unspecified 1

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu