joomla templates top joomla templates template joomla

Silver till Anton på preO-SM!

den .

Här kommer en rapport från helgens SM i PreO, arrangerat i Tylösand väster om Halmstad:
 
Halmstad OK hade tagit på sig att arrangera samtliga fyra SM-distanser på en helg, så både deltagare och arrangörer har haft ett par intensiva dagar med tävlande.
Det började med Natt på fredagskvällen, som gick längs med golfbanehål och i flack tallskog. Deltagare från Pan-Kristianstad var Inga Gunnarsson och Anton Oddmo i Elitklassen. Britt-Marie och Max Svensson i A-klassen. Här var Inga stark 10:a, ett fel mer än toppkvartetten, i den ibland svårtolkade mörka terrängen.
 
På lördag förmiddag var det dags för den klassiska distansen. I vindar som från havet drog upp mot stormstyrka i byarna tog sig sex panare ut bland sanddynorna vid kusten, tre var i Elit- resp. A-klassen.
Det här med att tolka höjdkonturer i sandig kusttärräng är ju något vi i klubben har ganska god erfarenhet av, vilket visade sig med en stark laginsats. Britt-Marie blev 4:a i A-klassen, och i Elit blev en knappt tillfrisknad Andreas Nilsson delad 6:a. 
- Bäst för dagen var Anton Oddmo som tog hem en silvermedalj! 
Vinnare blev en annan lokal orienterare som också har varit runt Åhus en del, nämligen FK Göingarnas Håkan Gunnarsson. Håkan och Anton var de enda med alla rätt, men Håkan var snabbare på den då särskiljande tidskontrollen.
På eftermiddagen så fortsatte det med TempO, där tävlingsmomentet är att man ska lösa ett antal tidskontroller på kortast möjliga tid. Fel svar ger tidstillägg, och kortast total tid vinner. Dessa var runt Tylebäck och First Camps Campingområde, så en del stigar, häckar och andra parkelement agerade kontrollobjekt. På TempO-delen hade Pan-deltagarna inte riktigt samma koll i kartläsandet, med placeringar längre ner i listorna. 
 
Om det blåste under lördagen så var söndagen mer i skurarnas tecken, med regn och sol om vartannat. Området för dagen kanske vissa känner igen, då både Kattegattnatt 2022 och Hallandspremiären 2023 gick på kartan. Stafetten går till så att sträcka 1 får välja vilka 10 kontroller av de 30 hen ska lösa. Sträcka 2 får sedan välja bland de 20 som är kvar, och sträcka 3 får ta de resterande.
Pan hade två lag anmälda med Inga, Andreas och Anton i lag 1, och Britt-Marie, Max och Bo Ullman i lag 2.
Denna karta var betydligt mer svårtolkad, med bl.a ljung och löv som försvårade sikten. Det riktiga flytet saknades denna dag, med små  marginaler, och en tät resultatlista.
Lag 1 blev 16:de av lagen som tävlade i SM, och lag 2 25:a.
Samtliga resultat från helgen går att hitta på Preoresultat.se. (För ind. välj "Live/Gamla resultat..." uppe till vänster, klicka på scroll-menyn för val av tävling, och sedan "Välj". Samma sak för stafetten fast med "Lagtävling" i menyn till vänster).
 
Anton Oddmo PreO SM silver
SM-silver till Anton Oddmo

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu