Student-VM i Finland

den .

Student-VM i orientering avgörs i Finland den här veckan. Ett mästerskap som vänder sig till löpare upp till 25 år, som samtidigt studerar på högskola/universitet vid sidan av sin elitsatsning.

Från klubben deltar Elin Carlsson i det svenska landslaget, Moritz Döllgast i det tyska och Matthias Groell i det österrikiska.

Tidigare i veckan gjorde Matthias Groell ett bra lopp på sprintdistansen som räckte till en plats på podiet, en finfin sjätteplats!
Mattthias har även haft topp 10-placeringar på gång på medeldistansen och på dagens långdistans, men misstag på slutet satte stopp för det.

Elin Carlsson har bara varit uttagen till två av distanserna, nämligen dagens långdistans och morgondagens stafett.
Idag på långdistansen gjorde hon ett starkt lopp och sprang in på sjunde plats! Hennes tid 1h 17 min och 58 sekunder var 4.40 efter norska segrarinnan Marie Olaussen. Elins landslagskollega i det svenska laget, Johanna Öberg, knep silvermedaljen.

På dagens långdistans gjorde även Moritz Döllgast ett bra lopp, som räckte till 16:e plats!

Matthias Gröll Matthias Groell sexa på sprinten.

Elin 503x758  Elin Carlsson sjua på långdistansen.

Moritz Moritz Döllgast 16:e på långdistansen.