joomla templates top joomla templates template joomla

Viktig information om tävlingarna

den .

(2018-03-01)
Givet de snabba väderomställningar som vi haft i Skåne denna vecka, i 
tisdags barmark men i onsdags kom snön, har vi som arrangör hamnat i ett komplicerat läge med många inblandade såsom:


·   Vi arrangörer som har arrangerat Sverigepremiären i flera decennier och varje år gör vi detta med en viss risk att vädret inte är med oss. Alltså efter ordinarie anmälningstid och därmed också efter att samtliga tävlingskartor tryckts. Stora kostnader har också lagts innan tävlingarna på produktionen av kartorna över de fyra olika tävlingsområdena. Det är också en viktig intäkt för oss för att kunna bedriva vår verksamhet.

·   Deltagare som kommer långt ifrån och som redan har bokat boende och resor som inte kan och vill avboka.

·    Deltagare närmare som åker över dagen.

Enligt regelverket (TR 4.15.1)
ska en tävling ställas in eller avbrytas om otjänlig väderlek bedöms beröva tävlingen dess sportsliga värde eller bedöms medföra skaderisker för de tävlande. Vår bedömning är att det sportsliga värdet (ej att förväxla med den sportsliga rättvisan) fortfarande är så pass stort för så pass många att vi beslutat att arrangera tävlingen. Skaderisken pga snön ser vi som minimal i tävlingsområdena. Däremot, som vi tidigare gått ut med, kommer den sportsliga rättvisan att vara starkt begränsad pga snön och tävlingarna kommer därför heller inte att bli rankingmeriterande eller ingå i Sverigelistan.


Med ovanstående förutsättningar som utgångspunkt samt input från deltagare har vi i samråd med SOFT och Skånes OF kommit fram till en lösning som vi hoppas och tror att ni deltagare tycker är fair, givet den situation vi befinner oss i.

·   Vi kommer att arrangera tävlingen för att tillgodose dem som vill tävla.

·    Till er som av olika anledningar väljer att avstå tävlande 2-4 mars kommer vi att ge möjligheten att få tillbaka 50% av anmälningsavgifterna. 

·    För att återbetalning ska ske krävs det att ni senast onsdagen 7 mars begär detta via mejl. Mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och ange där vilka löpare som önskar denna återbetalning.

// Arrangerande Pan-Kristianstad

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu